Vår Historia

Om oss

Falkenbergs Värmeteknik AB drivs av Christoffer Jönsson, Mikael Caspersson och Martin Svensson. Företaget är för närvarande 21 anställda, samtliga med stort kunnande och lång erfarenhet i branschen.

Som komplett VVS-företag kan vi åta oss små som stora uppdrag inom rörläggeri, värmepump, sol, gas, olja, pelletsinstallationer och energibesparande åtgärder.

Vår styrka ligger i att vi är små och starka. Just därför ser vi det som en självklarhet att vara flexibla och ge en god service. Vi har så väl små och stora företag samt privatpersoner som kunder. Våra största kunder är idag ESSITY i Falkenberg, Gekås Ullared.

Bland våra formella kompetenser finns gasbehörighet och svetslicenser. Falkenbergs Värmeteknik AB är medlem i VVS- Installatörerna.

Vår historia

Bröderna Ulf, Kjell och Mats Jönsson startade 1972 Bröderna Jönssons Rörservice AB.

Ulf, Kjell och Mats startade med tradionell rörläggeri – villainstallationer, service på oljepannor, renoveringar av badrum, rensning av avlopp osv i Falkenberg med omnejd.

1976 startades ett nytt bolag/filial i Ullared med namnet Bröderna Jönssons Rörservice i Ullared AB, vilket senare införlivades i Bröderna Jönssons Rörservice AB.

Mats och Kjell jobbade till största delen i Falkenberg medan Ulf fördelade sin tid mellan Ullared och Falkenberg. Det var nu som grabbarna började installera lite större pannanläggningar och de var tidigt ute med att spara energi. Oljekrisen 1973 satte sina spår. Energin skulle sparas, man började installera alternativa energilösningar.

1979 kom Göran Karlsson Gekås grundare, och bad om hjälp med en tillbyggnad. Sedan dess har Ulf levererat rörläggeri och kunskap till Gekås.

1985 hade bröderna vuxit ifrån varandra, Ulf och Kjell köpte ut Mats från bolagen och namnet byttes till Falkenbergs Värmeteknik AB. I och med namnbytet markerades en tydligare inriktning mot värmelösningar och att spara energi.

I mitten på 90-talet började Ulf´s son Christoffer jobba som rörläggare i företaget.

Under denna tid började man även utföra jobb åt industrin, SCA är en återkommande kund.

2005 bestämde Kjell sig för att varva ner med ett enmansföretag så Christoffer löste ut Kjell från Falkenbergs Värmeteknik AB. Nu händer nya saker. Man talar om att det inte bara är värme vi sysslar med, det är även tradionellt rörläggeri.

2015 Köpte Mikael Caspersson och Martin Svensson in sig i verksamheten.

Under samma period fick vi ett erbjudande att köpa ett annat lokalt VVS- företag. Och affären med Falkenbergs vvs- montage genomfördes i början på 2016.

Resultatet har blivit att vi har fått ännu mer kompetens och ett starkt team, vi ser positivt på framtiden och hoppas kunna expandera ännu mer.